Aankomst informatie

Aankomst informatie

Fietsen

Wilt u per (elektrische) fiets of scooter de omgeving verkennen? Dat kan via het Zinkviooltje. Als u een week van te voren boekt dan heeft de verhuurder genoeg tijd om de fietsen bij ons afleveren.

Kaarten

Wij hebben in de ontbijtruimte fiets- en wandelkaarten.

Inchecken

U kunt bij ons terecht van 14:30 tot 18:00. Indien dit onhandig uitkomt neem dan contact op via hallo@kasteelnijswiller.nl om de aankomst af te stemmen.

Lunch en diner

Lunch en diner zijn bij ons niet mogelijk.

 

 

Restaurants

In de omgeving van Nijswiller (helaas niet in het dorp zelf) zijn prima restaurants te vinden. Let op dat bij in kleine plaatsen de keuken vaak vroeg sluit en maandag, dinsdag de meeste betere restaurants gesloten zijn.

In de buurt zijn er bijvoorbeeld het biologische Viva Laterne (Wahlwiller, 1,3 km), de sympathieke Lambieck (Eys, 3 km), het vernieuwde Infini (Wahlwiller, 1,6 km), maar ook de eigenzinnige Schatull (Vaals, 6,5 km) dat u via het niet onaardige Uit de kunst kunt bereiken. Voor tijdens de wanddeling is Lodge7 (tegen een bergwand bij Vaals) misschien interessant of het Hijgend Hert (het bos bij Vijlen). Of natuurlijk de bij Nederlanders beroemde Moeder de Gans (Teuven BE).

Voordat u een restaurant in Valkenburg of Maastricht boekt bedenk dan dat het vooral Aken (8 km) is die zich de laatste paar jaar heeft ontwikkeld. Neem bijvoorbeeld mundArt, een uitmuntende kwaliteit, modern en efficiënt met de prijsstelling van een snackbar (tijdens de lunch althans). Gewoon goed is Estor en enigszins curieus is Kohlibri, een autohandelaar die ook heel aardig blijkt te kunnen koken (hoewel ik nog steeds denk dat de fazant die ik laatst kreeg gewoon kip was).

Maar hoe dan ook het informele en gemoedelijke karakter van Limburg blijft ongeëvenaard. Als u uw verblijf in culinaire zin onvergetelijk wilt maken dan is de Leuf (Ubachsberg, 6.4 km) de beste optie.